Loopbaancoaching

Loopbaancoaching

Het geheim van het vinden van je droombaan is te ontdekken wie je bent, wat je kan en wat je wilt. Loopbaancoaching helpt je hierbij. Ontdek waar je erg goed in bent en wat je drijft, waardoor je bewuste keuzes kunt maken. Hierdoor ga je doen wat ECHT bij je past, waardoor je weer fluitend naar je werk gaat en voldaan thuiskomt.

Je kunt kiezen uit 2 trajecten: uitgebreide loopbaancoaching (bestaat uit 5 stappen) en de verkorte loopbaanverkenning (bestaat uit 3 stappen). Beiden hebben hun eigen concrete stappen met bijbehorende resultaten. Deze zijn hieronder te bekijken.

Tot slot is onderaan de pagina meer informatie te lezen over beide trajecten. Hier heb je de mogelijkheid ze naast elkaar te zien en vergelijken.

Uitgebreide loopbaancoaching:

Stap 1

Het oriëntatiegesprek. We stemmen vraag en aanbod af. Ik stel vragen en luister om zo samen jouw doel te kunnen formuleren. Jij krijgt een beeld van mij en mijn werkwijze.

Stap 2

Het intakegesprek. Inventarisatie van de loopbaan en de levensloop. Er wordt veel informatie uitgewisseld en diverse vraagstukken en thema’s komen aan de orde.

Stap 3

Het biografiegesprek. Er wordt een tussentijdse balans opgemaakt. Leerprocessen, patronen, levensthema’s, dromen en idealen worden besproken. Deze kunnen een rol spelen in je nieuwe loopbaan.

Stap 4

Koersgesprekken. Aan de hand van opdrachten worden kwaliteiten geïnventariseerd, valkuilen in uitdagingen vertaald en waarden, drijfveren en zingevende factoren helder gemaakt.

Stap 5

Actieplan. Je hebt een korte- en lange termijn doelstelling en maakt een planning van activiteiten om deze doelen te bereiken. Je ontvangt een rapportage met conclusies en aanbevelingen.

Resultaten uitgebreide loopbaancoaching:

Je hebt inzicht in je kwaliteiten en je uitdagingen
Je weet wie je bent, wat je kan en wat je wilt
Helderheid over realistische loopbaan- mogelijkheden
Zelfstandig sturing kunnen geven aan je loopbaan
Je bruist van energie en hebt focus

Verkorte loopbaanverkenning:

Stap 1

Een oriëntatiegesprek. We stemmen vraag en aanbod af. Ik stel vragen en luister om zo samen jouw doel te kunnen formuleren. Jij krijgt een beeld van mij en de werkwijze.

Stap 2

Online vragenlijsten. Aan de hand van deze vragenlijsten wordt vastgesteld wie je bent, wat je kan en waar je interesses naar uitgaan.

Stap 3

Rapportagebespreking. De resultaten worden in een persoonlijk gesprek doorgenomen en toegelicht.

Resultaten verkorte loopbaanverkenning:

Overzicht concrete geschikte beroepen met trend arbeidsmarkt

 

Een half jaar beschikking over vacaturebank met vacatures die aansluiten bij de geschikte beroepen

"Ik ben erg tevreden over jouw manier van support, mocht ik mensen tegenkomen die een loopbaancoach wensen, dan zal ik jouw naam zeker doorgeven."

- Yvon van Kampen

Uitgebreide loopbaancoaching

Als je al langere tijd aan het werk bent en nog geruime tijd ‘moet’ werken, dan kunnen de volgende vraagstukken spelen: hoe krijg ik weer plezier in mijn werk, welke volgende stap kan ik in mijn carrière zetten, hoe kan ik mij verder ontwikkelen, hoe word ik weer uitgedaagd in mijn werk enz. Loopbaancoaching helpt je te ontdekken waar je goed in bent, waarin je nog kunt ontwikkelen, wat je drijft / wat zingevend is voor jou, waar je hart ligt en welke realistische loopbaanperspectieven er voor je zijn. Hierdoor krijg je energie en kun je je focussen om die droombaan te bemachtigen.

Bij de uitgebreide loopbaancoaching voeren wij met een frequentie van eenmaal per twee/drie weken een gesprek. Tussen de gesprekken door beantwoord je vragen en voer je opdrachten uit. Door middel van deze ‘huiswerkopdrachten’, wordt het denk- en voelproces in gang gezet. Kortom: je gaat op zoek naar een loopbaanperspectief, dat in het verlengde ligt van wat je wil doen, maken, geven, beleven, leren, onderzoeken, schenken enz.

Aantal gesprekken: 5 – 10
Duur: 3 – 5 maanden
Prijs vanaf: 1200,00 (exclusief BTW)

Prijs is afhankelijk van persoonlijke situatie, duur van het traject en de vraag.

Verkorte loopbaanverkenning

Als je minder tijd beschikbaar hebt en/of snel inzicht wenst te krijgen, dan is het mogelijk een loopbaanverkenning te doen. Hiermee krijg je in relatief korte tijd en met relatief weinig inspanning inzicht in je kwaliteiten, persoonskenmerken en beroepsinteresses die gekoppeld worden aan concrete loopbaankansen en relevante beroepen/vacatures. Hieraan wordt per beroep de trend binnen de arbeidsmarkt vermeld (stijgende of dalende vraag). Je beschikt vervolgens een half jaar over een persoonlijke vacaturedatabank.

Aantal gesprekken: 2
Duur: ca 1 maand
Prijs vanaf: 495,00 (exclusief BTW)

Prijs is afhankelijk van persoonlijke situatie, duur van het traject en de vraag.

De kosten van loopbaancoaching (inclusief BTW) zijn voor particulieren als studiekosten aftrekbaar van de belastingen, met een drempel van €250,00. Je krijgt 30% tot 50% terug bij de aangifte inkomstenbelasting. Er moet voor de aftrekbaarheid altijd verband staan met inkomensverwerving en/of verbetering op de arbeidsmarkt. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Het is belangrijk dat je zelf informeert naar jouw rechten bij de belastingdienst.