Loopbaancoaching

Loopbaancoaching

Het geheim van het vinden van je droombaan is te ontdekken wie je bent, wat je kan en wat je wilt. Loopbaancoaching helpt je hierbij. Ontdek waar je erg goed in bent en wat je drijft, waardoor je bewuste keuzes kunt maken. Hierdoor ga je doen wat ECHT bij je past, waardoor je weer fluitend naar je werk gaat en voldaan thuiskomt.

Je kunt kiezen uit 2 trajecten: uitgebreide loopbaancoaching en verkorte loopbaancoaching. Beiden hebben hun eigen concrete stappen met bijbehorende resultaten. Deze zijn hieronder te bekijken.

Tot slot is onderaan de pagina meer informatie te lezen over beide trajecten. Hier heb je de mogelijkheid ze naast elkaar te zien en vergelijken.

Uitgebreide loopbaancoaching:

Stap 1

Het oriëntatiegesprek. We stemmen vraag en aanbod af. Ik stel vragen en luister om zo samen jouw doel te kunnen formuleren. Jij krijgt een beeld van mij en mijn werkwijze.

Stap 2

Het intakegesprek. Inventarisatie van de loopbaan en de levensloop. Er wordt veel informatie uitgewisseld en diverse vraagstukken en thema’s komen aan de orde.

Stap 3

Het biografiegesprek. Er wordt een tussentijdse balans opgemaakt. Leerprocessen, patronen, levensthema’s, dromen en idealen worden besproken. Deze kunnen een rol spelen in je nieuwe loopbaan. Je creëert ruimte om volgende stappen in jouw loopbaan te nemen.

Stap 4

Koersgesprekken. Aan de hand van ‘huiswerkopdrachten’ en oefeningen tijdens de coaching worden kwaliteiten geïnventariseerd, valkuilen in uitdagingen vertaald en waarden, drijfveren en zingevende factoren helder gemaakt.

Stap 5

Actieplan. Je hebt een korte- en lange termijn doelstelling en maakt een planning van activiteiten om deze doelen te bereiken.

Verkorte loopbaancoaching:

Stap 1

Een oriëntatiegesprek. We stemmen vraag en aanbod af. Ik stel vragen en luister om zo samen jouw doel te kunnen formuleren. Jij krijgt een beeld van mij en de werkwijze.

Stap 2

Afhankelijk van jouw doelstelling, tijd en financiële middelen maak jij keuzes uit de diverse modules die aan de orde komen bij de uitgebreide loopbaancoaching.
Bij beide trajecten worden de oefeningen, opdrachten, methodes en interventies afgestemd op de persoon, diens ontwikkeling en de doelstelling.

Resultaat:

Je hebt inzicht in je kwaliteiten en je uitdagingen
Je weet wie je bent, wat je kan en wat je wilt
Helderheid over realistische loopbaan- mogelijkheden
Zelfstandig sturing kunnen geven aan je loopbaan
Je bruist van energie en hebt focus

Uitgebreide loopbaancoaching

Als je al langere tijd aan het werk bent en nog geruime tijd ‘moet’ werken, dan kunnen de volgende vraagstukken spelen: hoe krijg ik weer plezier in mijn werk, welke volgende stap kan ik in mijn carrière zetten, hoe kan ik mij verder ontwikkelen, hoe word ik weer uitgedaagd in mijn werk enz. Loopbaancoaching helpt je te ontdekken waar je goed in bent, waarin je nog kunt ontwikkelen, wat je drijft / wat zingevend is voor jou, waar je hart ligt en welke realistische loopbaanperspectieven er voor je zijn. Hierdoor krijg je energie en kun je je focussen om die droombaan te bemachtigen.

Bij de uitgebreide loopbaancoaching voeren wij met een frequentie van eenmaal per twee/drie weken een gesprek. Tussen de gesprekken door beantwoord je vragen en voer je opdrachten uit. Door middel van deze ‘huiswerkopdrachten’, wordt het denk- en voelproces in gang gezet. Kortom: je gaat op zoek naar een loopbaanperspectief, dat in het verlengde ligt van wat je wil doen, maken, geven, beleven, leren, onderzoeken, schenken enz.

Aantal gesprekken: 7
Duur: 3 á 4 maanden

Prijs is afhankelijk van persoonlijke situatie, duur van het traject en de vraag.

Verkorte loopbaancoaching

Als je minder tijd en/of financiële middelen wilt besteden en/of snel inzicht wenst te krijgen, dan is het mogelijk een verkort loopbaancoachingstraject te doen. Hiermee krijg je in relatief korte tijd en met relatief weinig inspanning inzicht in je kwaliteiten,uitdagingen en drijfveren, waardoor je een goed zelfbeeld krijgt en onderbouwd (loopbaan)keuzes kunt maken.

Aantal gesprekken: 2 - 4
Duur: 1 - 2 maand

Prijs is afhankelijk van persoonlijke situatie, duur van het traject en de vraag.

De prijzen die genoemd zijn gelden voor bedrijven. Wanneer je particulier een dienst afneemt, spreken we gezamenlijk een (lagere) prijs af

De kosten van loopbaancoaching (inclusief BTW) zijn voor particulieren als studiekosten aftrekbaar van de belastingen, met een drempel van €250,00. Je krijgt 30% tot 50% terug bij de aangifte inkomstenbelasting. Er moet voor de aftrekbaarheid altijd verband staan met inkomensverwerving en/of verbetering op de arbeidsmarkt. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Het is belangrijk dat je zelf informeert naar jouw rechten bij de belastingdienst.