Verover die baan

Verover die baan

Om jouw droombaan te kunnen veroveren, dien je in deze tijd naast de beste kandidaat ook de beste sollicitant zijn. Het is dus belangrijk als sollicitant op te vallen en een onvergetelijke indruk te maken bij die leuke werkgever. Hiervoor heb je o.a. een CV, pitch, netwerk, sollicitatiebrief en LinkedIn profiel nodig die werken.

Dit traject heeft concrete stappen met bijbehorende resultaten. Deze zijn hieronder te bekijken.

Intake

Ben je er klaar voor? We gaan eerst bepalen of jij er klaar voor bent om de arbeidsmarkt te ‘bestormen’. Weet je precies waar je enthousiast van wordt en straal je dit uit? En welke modules zijn voor jou relevant?

Module 1

Module 'One Minute of Fame'. Om die baan te veroveren is het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen in je omgeving dit weten. Je gaat leren kort en krachtig te vertellen wie je bent, wat je kunt en wat je zoekt.

Module 2

Module 'Make Over CV'. Die leuke werkgever zal roepen: "Deze kandidaat wil ik zien" als hij jouw CV onder ogen krijgt. Jouw CV krijgt namelijk een ‘make-over’ en gaat er dusdanig uitzien, dat deze opvalt en jouw vakmanschap toont.

Module 3

Module 'Social Media'. Je gaat optimaal gebruik maken van de mogelijk- heden die Social Media je bieden. Je wordt een ‘all star’ op LinkedIn en ook Twitter kun je inzetten bij het netwerken.

Module 4

Module 'Sollicitatiebrief'. Die sollicitatiebrief die je gaat schrijven, kan ervoor zorgen dat je onderscheidend bent, door bijvoorbeeld je motivatie of die persoonlijke noot die je eraan toe kunt voegen.

De resultaten die je hiermee behaalt:

Een indruk- wekkend CV die bovenop de stapel komt
Een onvergetelijke pitch / ‘one minute of fame’
Een volledig LinkedIn profiel op All Star niveau
Een onder- scheidende sollicitatie- brief
Zelf- vertrouwen voor het sollicitatie- gesprek
De droombaan

"Je wensen zijn een voorgevoel van wat je daadwerkelijk kunt realiseren."

- Johann Wolfgang von Goethe

Als je al even niet meer hebt gesolliciteerd, dan is het fijn als iemand je kan helpen bij ‘het nieuwe solliciteren’. In de huidige tijd wordt nog steeds de beste kandidaat geselecteerd, maar bij het werven is die leuke werkgever op zoek naar de beste sollicitant. Dat betekent dat je aan ‘personal branding’ moet gaan doen. Je gaat jezelf als een merk zien: je weet wie je bent op de arbeidsmarkt, hoe jij je presenteert en onderscheidt van anderen. Onder mijn begeleiding formuleer je een persoonlijk profiel van maximaal twee regels voor jouw CV, een uitgebreider profiel voor de samenvatting op LinkedIn en the One Minute of Fame (ook wel de pitch genoemd) waardoor je kort en krachtig kunt vertellen wie je bent, wat je kunt en wat je zoekt als iemand (familie, vrienden, mensen die je ontmoet tijdens het netwerken) daarnaar vraagt. Je maakt hiermee een onvergetelijke indruk, waardoor anderen meteen aan jou denken als jouw droombaan ter sprake komt.

Het is belangrijk een CV stand-by te hebben. Wij gaan samen zorgen voor een make-over van jouw CV. Als dat nodig is, dan ga ik achter de computer zitten, stel de juiste vragen en maak het CV waarmee een werkgever binnen de bekende 9 – 15 seconden roept: deze kandidaat gaat mijn probleem oplossen!
Ook als je niet op zoek bent naar een baan is het zinvol om gebruik te maken van social media, zoals LinkedIn en Twitter. Je leert hoe je deze social media in kunt zetten om werk te vinden, maar ook om je netwerk uit te breiden en te onderhouden.

En als je dan na al je inspanningen bent uitgenodigd voor sollicitatiegesprekken, dan gaan we je hierop voorbereiden. Hoe maak je die zo belangrijke eerste indruk? Welke vragen kun je verwachten? Veel recruiters gebruiken de STAR-methode (situatie, taak, actie, resultaat) en wij gaan dit samen oefenen. Dat sollicitatiegesprek is belangrijk voor je en blijft dus spannend, maar je gaat er met zelfvertrouwen naar toe.

Een module bestaat uit een workshop van 3 tot 4 uur.
Prijs per uur € 125,00 (zakelijk) en € 80,00 (particulier); exclusief BTW.

Prijs is afhankelijk van persoonlijke situatie, duur van het traject en de vraag.

De kosten van loopbaancoaching (inclusief BTW) zijn voor particulieren als studiekosten aftrekbaar van de belastingen, met een drempel van €250,00. Je krijgt 30% tot 50% terug bij de aangifte inkomstenbelasting. Er moet voor de aftrekbaarheid altijd verband staan met inkomensverwerving en/of verbetering op de arbeidsmarkt. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Het is belangrijk dat je zelf informeert naar jouw rechten bij de belastingdienst.