Outplacement

Outplacement

Het kan verschillende oorzaken hebben dat je noodgedwongen afscheid moet nemen van je werkgever. Waarschijnlijk moet je nog wennen aan dit idee en weet je niet waar je beginnen moet. Ik ga je helpen al de vragen die je hebt te beantwoorden en begeleid je professioneel naar een nieuwe baan. Afhankelijk van jouw behoeften, stellen we een traject op dat past bij jou en jouw situatie.

Dit traject heeft concrete stappen met bijbehorende resultaten. Deze zijn hieronder te bekijken.

Stap 1

Oriëntatiegesprek: We maken kennis met elkaar en willen vooral weten hoe het met je gaat. Ik stel vragen en luister, zodat ik je leer kennen. Jij krijgt een beeld van mij en mijn werkwijze.

Stap 2

Het intakegesprek. Inventarisatie van de loopbaan en de levensloop. Er wordt meer informatie uitgewisseld en diverse vraagstukken en thema’s komen aan de orde. Ik maak een maatwerk programma.

Stap 3

Loopbaancoaching / loopbaanverkenning. Aan de hand van online vragenlijsten, gesprekken en oefeningen, wordt vastgesteld wie je bent, wat je kan en waar je interesses naar uitgaan.

Stap 4

De baan veroveren. We gaan er samen voor zorgen dat je gaat opvallen op de arbeidsmarkt met behulp van je CV, social media en netwerken. Door een goede voorbereiding ga je met zelfvertrouwen (sollicitatie)gesprekken voeren.

Stap 5

Als dat nodig blijkt te zijn, ga ik je helpen met de zoektocht naar die droombaan. Ik zet mijn uitgebreide netwerk in en ga hiervoor actief bedrijven benaderen.

De resultaten die je hiermee behaalt:

Je hebt afscheid genomen van je vorige baan en bent klaar voor de arbeidsmarkt
Indruk- wekkend CV, LinkedIn profiel en sollicitatie-gesprek.
Overzicht concrete geschikte beroepen met trend arbeidsmarkt (optioneel)
Een half jaar beschikking over vacature- bank met relevante beroepen (optioneel)
Je weet wie je bent, wat je kan en wat je wilt
Je vindt die nieuwe baan die bij je past

"Ze is resultaatgericht waarbij ze een hoog kwaliteitsniveau hanteert."

- Iris Koebrugge

Het kan verschillende oorzaken hebben dat je op zoek moet naar ander werk. Wat de oorzaak ook is, dit gaat vaak gepaard met ‘rouw’ en twijfel. Misschien moet je het nog accepteren dat je niet tot je pensioen bij je werkgever blijft werken. Waar moet je beginnen, waar ben je goed in en waar krijg je eigenlijk energie van? Blijf je in dezelfde branche werkzaam, zodat je weer met net zoveel plezier aan het werk gaat als voorheen? Of is dit misschien juist een kans om die stap te nemen, waardoor je zelfs nog vaker fluitend naar je werk gaat. We passen het programma aan jouw behoefte aan. Het doel is ervoor te zorgen dat jij weer met zelfvertrouwen een nieuwe baan gaat veroveren. We zetten daarvoor online vragenlijsten in, doen oefeningen tijdens gesprekken en je krijgt ook opdrachten die je thuis kunt doen waardoor je denk- en voelproces op gang wordt gebracht.

Een van de resultaten van de online vragenlijsten is een overzicht met concrete beroepen die bij je passen, waarbij ook vermeld staat of hiernaar in de toekomst meer of minder vraag zal zijn. Daarbij krijg je toegang tot een online vacaturebank waarin continue actuele vacatures gemeld worden die aansluiten bij de beroepen die bij je passen.

De kans is groot dat je al even niet meer hebt gesolliciteerd en nog onbekend bent met ‘het nieuwe solliciteren’. Onder mijn begeleiding formuleer je een persoonlijk profiel van maximaal twee regels voor jouw CV, een uitgebreider profiel voor de samenvatting op linkedin en the One Minute of Fame (ook wel de pitch genoemd). Hierdoor kun je kort en krachtig vertellen wie je bent, wat je kunt en wat je zoekt als iemand (familie, vrienden, mensen die je ontmoet tijdens het netwerken) daarnaar vraagt.
Je maakt hiermee een onvergetelijke indruk, waardoor anderen meteen aan jou denken als jouw droombaan ter sprake komt.

Het is belangrijk een CV stand-by te hebben. Wij gaan samen zorgen voor een make-over van jouw CV. Als dat nodig is, dan ga ik achter de computer zitten, stel de juiste vragen en maak het CV waarmee een werkgever binnen de bekende 9 – 15 seconden roept: deze kandidaat gaat mijn probleem oplossen!

Je leert hoe je social media in kunt zetten om werk te vinden, maar ook om je netwerk uit te breiden en te onderhouden. En als je dan na al je inspanningen bent uitgenodigd voor sollicitatiegesprekken, dan gaan we je hierop voorbereiden. Hoe maak je die zo belangrijke eerste indruk? Welke vragen kun je verwachten? Veel recruiters gebruiken de STAR-methode (situatie, taak, actie, resultaat) en wij gaan dit samen oefenen. Dat sollicitatiegesprek is belangrijk voor je en blijft dus spannend, maar je gaat er met zelfvertrouwen naar toe.

Het aantal gesprekken en de prijs zijn afhankelijk van de invulling van het maatwerkprogramma. Dit wordt in overleg vastgesteld.